Wat veel mensen nog niet weten...

Wat veel mensen niet weten....

Online profileer ik mij voor het publiek als een coach en trainer, maar ik ben meer dan dat.. 🙂

Naast coach en trainer ben ik ook nog opleidingsdocent LO en LO docent op een prachtige Montessori school in Amsterdam genaamd het Montessori Lyceum Oostpoort. Hier werk ik alweer ruim 10 jaar met veel plezier met pubers.

Wat zo leuk is aan die pubers en het vak LO? Met dit vak kunnen we vaak op meerdere manieren deze kids uitdagen zichzelf of als klas te verbeteren met sportieve maar vooral ook sociale vaardigheden. En om dit proces te mogen begeleiden is iets heel moois!

Ik zie sport vooral als middel om pubers/mensen te laten groeien/ontdekken wie ze zijn/waar ze staan en hoe vooral #succesbeleving hen vormt naar een sterker en leuker #karakter. 'ontwikkeling door beweging' noem ik dat.

Wat ik vaak om mij heen zie in gezinnen, het bedrijfsleven en (sport)verenigingsleven, is dat er te weinig aandacht is voor de ontwikkeling van het individu op zijn/haar eigen niveau door het leerproces en behoefte bloot te leggen en te faciliteren. Wanneer we meer aandacht gaan hebben en met andere bril kijken naar ontwikkeling en focussen op kleine stapjes hierin en hierin begeleiden met aandacht en geduld, men veel sneller #succesbeleving ervaart en dus groeit als persoon in het zelfvertrouwen doordat men o.a. het gevoel van competentie ervaart.

Ik kijk vaak vanuit het ABC (zelfdeterminatie) model.

A=autonomie, wat heeft de persoon nodig en welke mate van keuze vrijheid en zelfsturing is hij/zij behoeftig.

B=Belonging, heeft hij/zij het gevoel erbij te horen? (mate van verbinding) Zorg dus voor een veilig werk/leerklimaat zodat er meer en sneller geleerd wordt. Waardering onderling uitspreken is key.

C=Competentie, daag de persoon uit op zijn/haar niveau (en ook net iets daarboven) zodat ze het gevoel van bekwaamheid ervaren.

Wanneer je hier als (sport)trainer, docent, leidinggevende, manager, directeur of wie dan ook op kunt focussen, creëer je een leeromgeving waarin mensen kunnen excelleren en sneller hun potentieel benutten.

Het toepassen van pedagogiek en #positievepsychologie gebruik ik dagelijks met succes in mijn werkzaamheden.

👉Wat doe jij nog verder aan werkzaamheden/vrijwilligerswerk oid buiten wat jij op LinkedIn etaleert? Leuk als je een reactie achter laat in de comments.

Leuk om jou ook beter te leren kennen!

#bloot #passievoorontwikkeling