Niet zomaar een verjaardagskado...

Van die verjaardag kadoos waar je niet gelijk enthousiast van wordt....Wat als het mis gaat??

Vorige maand vierde ik mijn 39e verjaardag en kreeg ik van mijn liever partner en dochter een 'auto te water cursus'....

Toen ik het kado uitpakte en de bon las, was mijn eerste gedachte 'dit vind ik gevaarlijk'... Ik zei: Oow..ok...Wat een spannend kado zei ik met een glimlach... Ja ik kan ook soms overkomen als ridder scheitebroek voor sommige ingeweiden..

Ik wilde niet gelijk laten weten dat ik het eigenlijk in de eerste reflex niets vond...Ik liet het even een paar seconden bezinken en keek mijn partner weer aan...en bedacht toen dat juist deze automatische reactie die mij veilig houd, mij ook kan remmen.. Ik besloot gelijk actie te ondernemen en te gaan onderzoeken of het werkelijk zo onveilig was als dat ik me deed voorstellen.. Ik dacht ik ga het opzoeken op internet en op youtube, dan zal ik waarschijnlijk inzien dat het erg mee valt.. Ik laat het even bezinken en ga ontbijten..Zo gezegd zo gedikkiedaan...

Een half uur later was ik aan het (internet) surfen en keek ik filmpjes rondom deze cursus.. Gelukkig ontstond de gedachte weer van 'ow, dat kan ik ook!' Dat is prima te doen! Wel met een soort excitement daarbij te voelen...
Een week later reden we naar De Hoornse Vaart in Alkmaar en moest ik er samen met nog 7 anderen eraan geloven. Erg tof om te doen! Eerst theorie en daarna de praktijk.

Het blijft fascinerend hoe je in je leven nog steeds voor dit soort situaties komt te staan en je graag in je comfortzone wilt blijven..Ondanks ik mensen hierin coach en train, ervaar ik dit zelf ook nog wel eens... Deze maakte ik heel bewust mee en was weer een extra leermomentje voor mijzelf..

Cursus was trouwens erg leuk en leerzaam! Ik nam deel met de mindset: Dit is een leuke uitdaging! De spanning die ik voelde maakte dat ik wist dat ik scherp was en het prima zou gaan doen!

Als je mij vraagt: raad je dit anderen aan? Jazeker! Ook als je mogelijk trauma's met auto te water achter de rug hebt. Dit helpt juist je oude belemmerende herinnering ombuigen naar een nieuwe en mooie herinnering!

Schat, nogmaals dank voor dit uitdagende kado! Houd van jou!

#challengemindset #reptielenbrein #faceyourfears #training #autotewater