Ik dacht dat ik dood zou gaan...

Het is de meivakantie van 2016...Het is tijd voor het geplande familie-uitje op Texel.. Een ding zat me niet lekker aan de voorkant, namelijk het feit dat we met meerdere mensen een tandemsprong zouden gaan maken. Waarom zat me dit niet lekker? Ik heb (in 2016) namelijk last van hoogtevrees maar had toch gezegd dat ik mee zou gaan. Maar ja belofte maakt schuld!

 Het is inmiddels de tweede dag op Texel, en bij het opstaan bespeur ik al de eerste spanning in mijn lijf. Zeker als ik zo nu en dan visualiseer hoe de sprong zal verlopen... Over een aantal uur gaan we dan echt!. Naarmate de tijd verder verstrijkt neemt de spanning in mijn lijf toe en voel ik het nu ook in mijn keel..

Eenmaal in de auto onderweg naar het terrein heb ik al met een bonzende hartslag.. Daar aangekomen merk ik dat ik veel praat om mijn spanning kwijt te kunnen...We moeten nog 1,5 uur wachten!..Nog langer wachten op dat te spannende moment! Gelukkig is het stralend weer... In de tijd dat we aan het wachten zijn, haal ik echt verschrikkelijke angstbeelden in mijn hoofd...De spanning die ik voel door mijn eigen visualisatie van alles is echt verkrampend en slopend.

Oei..Ik heb het nog nooit zo zwaar gehad tijdens het wachten op iets... Eindelijk gaan we het vliegtuig in.. En daar gaat het verder...Ik vraag steeds of de begeleider de instructie kan herhalen omdat ik mijn kop er niet bij kan houden...Ik zie alle familieleden allemaal springen...Wij springen als laatste..aaargh... Mijn lijf voel inmiddels als spaghetti.. En dan springen we... 

..En na een aantal seconden in de lucht gebeurt er iets moois, ik kijk om me heen praat met de instructeur over wat we zien.. Jeetje wat mooi van boven! Ik merk dat ik zelfs stiekem aan het genieten ben! Ik voel me op een of andere manier toch veilig.. Wauw wat tof en spannend tegelijk!

Bij de landing voel ik nog de adrenaline door mijn lijf gieren! Ik bedank de instructeur wel 3 x.. De hele dag ben ik nog bezig in mijn hoofd en praat ik erover wat een impact dit op mij had..

Toch weer een angst aangepakt en ervaren dat de meeste angst in je kop zit en niet realistisch is...Na dit (life) changing event merk ik dat ik veel rustiger ben rondom hoogtevrees of beelden op tv of in het echt. Ik raad iedereen aan om zo'n soort ‘face your fears methode' toe te passen op al je gebieden waar je wat te winnen hebt/wil winnen! Just do it!


Heb jij een angst die je wilt aanpakken? Leuk om eens over te sparren en wellicht kan ik je helpen deze aan te pakken!


Welke angsten heb jij (trots) overwonnen? Leuk als je dit deelt in de comments!


#angst #aanpakken #bevrijding #plan #coaching

thumbnail_1612356012781.jpg